Πέμπτη 30 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΔΕΘ
Ιδια πολιτική με «πράσινο» περιτύλιγμα

Στο πλαίσιο της γνωστής τακτικής του ΠΑΣΟΚ, όπου, από τη μια, κάνει κριτική στην κυβέρνηση κυρίως σε διαχειριστικά ζητήματα για την πολιτική που ασκεί και, από την άλλη, πλασάρει με άλλο, με «πράσινο», περιτύλιγμα την ίδια αντιλαϊκή και στην ουσία της ταξική πολιτική, κινήθηκε, κατά τη χθεσινή ομιλία του, ο Γ. Παπανδρέου, σε σύσκεψη στελεχών του κόμματός του, που έγινε στη Βουλή για την προετοιμασία της ομιλίας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, το Σεπτέμβρη.

Γνωρίζοντας πολύ καλά ότι δεν προτείνει κάτι διαφορετικό από αυτό που εφάρμοσαν επί τόσα χρόνια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, από την αρχή κιόλας της ομιλίας του προέτρεψε «να δώσουμε τη βεβαιότητα και σιγουριά ότι το ΠΑΣΟΚ και ξέρει, και μπορεί». Για να αναφέρει ακολούθως ότι κεντρικό μήνυμα θα είναι «ένα επιχειρησιακό σχέδιο για τη χώρα, ένας οδικός χάρτης των προθέσεών μας ως κυβέρνησης».

Αναφερόμενος στους οικονομικούς δείκτες, επιχείρησε να εμφανιστεί επικριτικός για την κυβέρνηση, κινούμενος, βέβαια, στη λογική της πιο αποτελεσματικής διαχείρισης της ίδιας πολιτικής από το ΠΑΣΟΚ. Δεν ξέχασε και την «πράσινη ανάπτυξη», δηλαδή και νέα προνόμια στο κεφάλαιο στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος που η ίδια η αδηφάγα κερδοφορία του κεφαλαίου καθημερινά υπονομεύει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ